Blijf op de hoogte

Kampioen tijdens Paasveetentoonstelling in Schagen

Kampioen tijdens Paasveetentoonstelling in Schagen

April 2017

Met trots mogen we vertellen dat we gisteren twee prachtige prijzen hebben gewonnen tijdens de Paasveetentoonstelling in Schagen: ons jongste talent is kampioen geworden in de categorie jongvee en in de categorie mannelijk vee heeft ons Belgisch Wit-Blauwe rund de tweede plek in de wacht gesleept! Hier een sfeerimpressie van de geslaagde dag!

Lees meer op onze facebookpagina

Hoekenaere - Ons kwaliteitslabel

Hoekenaere - Ons kwaliteitslabel

November 2015

Onze kwaliteit herken je door het "Hoekenaere label" en via onze website en bijhorende sociale mediakanalen informeren wij de consument en de retailer.

Volg ons op Facebook

Hoekenaere in Zeeuwse Kost

Hoekenaere in Zeeuwse Kost

October 2015

Zeeuwse Kost heeft alweer een heerlijk gerecht bereid met biefstuk van Zeeuws rund. Ter verdieping is de Zeeuwse kost bij ons op bezoek geweest om een kijkje te nemen in het leven van de Zeeuwse runderen op onze boerderij. Bekijk hier het mooie resultaat!

Bekijk de video op Facebook

Ontdek de levensloop van een dier bij Van Driessen

October 2015

Op een leeftijd van 6 maanden tot 1 jaar komen de stieren bij ons op het bedrijf.

Ze worden dan direct gecontroleerd door de dierenarts die ze inent tegen griep en behandeld tegen wormen en huidparasieten. In de zomerperiode gaan de dieren daarna in de wei. In de winterperiode blijven ze op stal waar ze geschoren en gewassen worden met groene zeep.

Wat het voer betreft, krijgen ze een licht mengsel van hooi, stro, mais en een klein beetje krachtvoer, zodat de dieren de tijd krijgen om te wennen aan het voedingspatroon. De intensiteit van dit mengsel wordt verhoogd naarmate de dieren langer op het bedrijf zijn en het voer wordt tevens uitgebreid met aardappelen, meer krachtvoer en de gekookte bruine bonen.

Zo komen de dieren geleidelijk aan in een goede vleesconditie, waarnaar ze op een leeftijd van ong.2 jaar slachtrijp zijn.

De vrouwelijke dieren arriveren hier op een leeftijd tussen de 3 en 4 jaar en blijven ongeveer een half jaar.