Blijf op de hoogte

Ontmoet Amber Van Wijck

Ontmoet Amber Van Wijck

December 2021

Ik ben Amber van wijck, 25 jaar en opgegroeid op de boerderij bij mijn ouders in Hoek. Daar houden wij runderen van her ras Blonde d ' Aquitaine en Limousin en zijn wij actief in de veehandel. Hier heb ik dan ook mijn roeping gevonden. Zodoende heb ik de cursus veehandel gedaan en ervaring opgedaan in de foodbranch. Daarnaast ben ik begonnen met het verkopen van vleespakketten van eigen runderen en heb ik geleerd hoe mooi het is om een eigen product te kunnen verkopen. Een paar jaar geleden ben ik met Paul en Patricia in contact gekomen en heb ik kennisgemaakt met Hoekenaere. Na diverse keren mee gewerkt te hebben en geïnspireed te raken door de passievolle verhalen van Paul, wist ik zeker dat ik dit mooi bedrijf graag wil voortzetten. Graag maak ik binnenkort ook persoonlijk kennis met u en zet ik de samenwerking graag verder.

Overname Hoekenaere

Overname Hoekenaere

September 2021

Graag informeren wij u dat de Vleesboerderij Van Diessen en bijbehorende merknaam 'Hoekenaere' per 1 oktober wordt overgenomen door Amber en Anton van Wijck. De afgelopen 40 jaar hebben we met veel passie runderen gehouden en met u samengewerkt aan een (h)eerlijk stukje vlees. Na deze mooie en intensieve periode zijn we op een natuurlijk punt aangekomen waarbij we het stokje met veel vertrouwen overdragen aan de familie van Wijck. De komende periode zullen we in nauwe samenwerking met Amber en Anton werken aan de overdracht en blijven we dan ook op de achtergrond betrokken.

Kampioen tijdens Paasveetentoonstelling in Schagen

Kampioen tijdens Paasveetentoonstelling in Schagen

April 2017

Met trots mogen we vertellen dat we gisteren twee prachtige prijzen hebben gewonnen tijdens de Paasveetentoonstelling in Schagen: ons jongste talent is kampioen geworden in de categorie jongvee en in de categorie mannelijk vee heeft ons Belgisch Wit-Blauwe rund de tweede plek in de wacht gesleept! Hier een sfeerimpressie van de geslaagde dag!

Lees meer op onze facebookpagina

Hoekenaere - Ons kwaliteitslabel

Hoekenaere - Ons kwaliteitslabel

November 2015

Onze kwaliteit herken je door het "Hoekenaere label" en via onze website en bijhorende sociale mediakanalen informeren wij de consument en de retailer.

Volg ons op Facebook

Hoekenaere in Zeeuwse Kost

Hoekenaere in Zeeuwse Kost

October 2015

Zeeuwse Kost heeft alweer een heerlijk gerecht bereid met biefstuk van Zeeuws rund. Ter verdieping is de Zeeuwse kost bij ons op bezoek geweest om een kijkje te nemen in het leven van de Zeeuwse runderen op onze boerderij. Bekijk hier het mooie resultaat!

Bekijk de video op Facebook

Ontdek de levensloop van een dier bij Van Driessen

October 2015

Op een leeftijd van 6 maanden tot 1 jaar komen de stieren bij ons op het bedrijf.

Ze worden dan direct gecontroleerd door de dierenarts die ze inent tegen griep en behandeld tegen wormen en huidparasieten. In de zomerperiode gaan de dieren daarna in de wei. In de winterperiode blijven ze op stal waar ze geschoren en gewassen worden met groene zeep.

Wat het voer betreft, krijgen ze een licht mengsel van hooi, stro, mais en een klein beetje krachtvoer, zodat de dieren de tijd krijgen om te wennen aan het voedingspatroon. De intensiteit van dit mengsel wordt verhoogd naarmate de dieren langer op het bedrijf zijn en het voer wordt tevens uitgebreid met aardappelen, meer krachtvoer en de gekookte bruine bonen.

Zo komen de dieren geleidelijk aan in een goede vleesconditie, waarnaar ze op een leeftijd van ong.2 jaar slachtrijp zijn.

De vrouwelijke dieren arriveren hier op een leeftijd tussen de 3 en 4 jaar en blijven ongeveer een half jaar.