Onze visie

Bij vleesboerderij Van Wijck streven we ernaar om elke dag opnieuw het lekkerste en meest kwalitatieve stukje rundsvlees van de Benelux aan te bieden.

Onze focus ligt op kwaliteid, waardoor wij nooit een minderwaardig product aanbieden en onze klant altijd de beste kwaliteit krijgt die hij verdient!

Ons geheim schuilt in de jarenlange ervaring, kennis en een uiterst gevarieerde en uitgebalanseerde voeding op basis van granen, suikerbieten, aardappelen, maïs, hooi en bruine bonen.

Onze kwaliteit herken je door het "Hoekenaere label" en via onze website en bijhorende sociale mediakanalen informeren wij de consument en de retailer.

Kwaliteit

  • Niet rasgebonden selectie op basis van voorkomen, bespiering, botstructuur en loopvermogen.
  • Tweemaandelijkse kwaliteitscontroles door gespecialiseerde veearts, Jo Cattoir, expert in Belgische Blauwe
  • Strenge selectie en permanente kwaliteitscontrole van de voeding
  • De runderen worden gestald op basis van karakter zodat er geen stress ontstaat. Dit wil zeggen dat er dieren samen staan maar anderen ook apart.
  • Deze indeling wordt ook behouden tijdens het transport naar het slachthuis.
  • Bij aankomst in het slachthuis worden de dieren opnieuw gestald zoals op onze boerderij. Dit alles om zo weinig mogelijk stress te veroorzaken.

Ontdek meer over onze kwaliteit

Rassen

Zoals vermeld staat in onze visie, is vleesboerderij Van Wijck niet gespecialiseerd in één ras. En dit wel voor de volgende reden:

Door te selecteren op kwaliteit hoeven we onze klant NOOIT MINDERWAARDIGE PRODUCTEN te leveren en krijgt hij ALTIJD DE KWALITEIT die hij als klant verdient. Consument of retailer.

Wij hebben volgende rassen op stal staan naargelang beschikbaarheid van de markt:

  • Belgisch Witblauw
  • Piëmontees
  • Maine d’Anjou
  • Nederlands Verbeterd roodbont
  • Zwartbont
  • Blonde d’Aquitaine
  • Parthenaise