Paul Van Driessen

Op 17 jarige leeftijd is Paul Van Driessen klaar met zijn VWO Opleiding Atheneum B. Paul woont op dat moment nog bij zijn ouders waar hij in z’n vrije tijd zijn vader meehelpt in hun akkerbouwbedrijf. Ze hielden toen één melkkoe, één vleeskoe en een aantal dieren om de dijkjes kort te laten grazen.

Op dat zelfde moment koopt Paul, die erg gefacineerd was door dikbilrassen, zijn eerste kalfjes. Dit was op de veemarkt in Den Bosch, 7 maart 1973, voor 612,5 Gulden.  Na het afmesten werd er één exemplaar verkocht en het ander voor eigen consumptie gehouden. Dit was de start van een ware passie.

In dat zelfde jaar werd Paul uitgeloot om te starten aan de studies om dierenarts te worden. Hij legt deze mooie kans echter naast zih neer en is vastbesloten om een eigen bedrijf te starten in het afmesten van dikbilrassen. Alles wat met de competitie en de keuringen te maken had op de veemarkt vond Paul bijzonder boeiend en in de omgeving waren er maar weinig vleesveebedrijven.

Op z’n 20ste gaat Paul naar de IMOV in Gent, België, om er de slagersopleiding te beginnen. Het was een opleiding  met één dag theorie en vier dagen praktijk/stage per week. In deze periode van vier jaar werkte Paul bij slagers in België en Nederland. Later volgt Paul ook nog een traiteuropleiding.

Tijdens zijn opleiding bleef Paul echter dikbillen van het Belgische Blauwe type afmesten en had al een aantal “vaste” klanten gemaakt.
In 1983 koopt Paul de boerderij waar nu, vandaag de dag het bedrijf nog steeds is gevestigd aan de Langeweg in Hoek, NL.

Een traditie van kamioenen:

1979: Paul wint de eerste prijs in Koewacht op de jaarmarkt en zou later 5 x Nederlands kampioen worden! Ontdek hier de volledige geschiedenis.

Dag uit het leven van Paul

Niet een dag is bij ons hetzelfde, maar gemiddeld genomen ziet een dag er als volgt uit.

6.00 uur - opstaan en naar de stallen om het vee te controleren onder het genot van een sigaartje.
6.30 uur - ontbijten en ondertussen de krant lezen.
7.00 uur - de beesten voeren en daarna strooien.
12.00 uur - lunchen en daarna de post bekijken en de boekhouding bijwerken.
Daarna vaak naar boeren of handelaren om vee aan te kopen of klanten te bezoeken.
18.00 uur - eten
18.30 uur - vee voeren
20.30 uur - naar binnen en nog wat tv kijken.

Dinsdag’s zijn we altijd op pad om het vlees naar de slagers te brengen.