De geschiedenis van Hoekenaere

1970 
placeholder

Al van jongsaf aan had Paul de intentie om iets met dieren te doen. Eerst had hij duiven, konijnen en eenden, maar de passie voor rundvee was toch het allergrootste.

1973 
placeholder

Op 17- jarige leeftijd was Paul bezig met zijn VWO opleiding te Hulst en in zijn vrije tijd hielp jij mee op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders. Ze hielden toen 1 koe voor de melk, een aantal vleesstieren waarvan er jaarlijks 1 werd geslacht bij de plaatselijke slager en een aantal stuks jongvee om de dijken te begrazen.

In die periode koopt Paul, die ondertussen erg gefacineerd was door de dikbilrassen, zijn eerste kalfjes. Dit was op de veemarkt in Den Bosch, 7 maart 1973, voor 612,50 gulden per stuk. Dit was de start van een ware passie.

1974 
placeholder

Na de Atheneumopleiding te hebben afgerond en de studies om dierenarts te worden niet doorgingen vanwege de uitloting, begint Paul aan de Slagersvakopleiding te Gent op de IMOV. Dit hield in 1 dag theorie en de rest van de week praktijk/stage bij een ambachtelijke slager.

In deze periode van 4 jaar werkte Paul bij slagers zowel in Nederland als in Belgie. Later volgt Paul ook nog een traiteursopleiding. Tijdens zijn opleiding bleef Paul echter dikbillen van het Belgische Blauwe type afmesten en had al een aantal “vaste”klanten gemaakt. Dit resulteerde uiteindelijk in het beginnen van een eigen bedrijf in het afmesten van luxe dikbillen en het verwerken van het vlees ervan.

1979 
placeholder

Paul wint de eerste prijs in Koewacht op de Jaarmarkt.

1981 
placeholder

Kampioen te Axel, 1e maal

1983 
placeholder

In 1983 koopt Paul de boerderij waar nu, vandaag de dag het bedrijf nog steeds is gevestigd aan de Langeweg in Hoek.

1984 
placeholder

Kampioen te ’s Hertogenbosch, 1e maal

1987 
placeholder

Bijzonder boeiend vond Paul het meedoen aan Jaarmarkten en tentoonstellingen met zijn vee en boekte daar veel resultaten mee.

1993 
placeholder

Nederlands kampioen te ’s Hertogenbosch

1995 
placeholder

Nederlands kampioen te ’s Hertogenbosch

1996 
placeholder

Nederlands kampioen te Leiden

1998 
placeholder

Nederlands kampioen te Leiden

2000 
placeholder

Nederlands kampioen te Leiden

2001 
placeholder

Vanwege de MKZ in het jaar 2001 zijn deze tentoonstellingen grotendeels verloren gegaan, behalve de Paasveetentoonstelling in Schagen. Dat is nog een ware happening.

2015 
placeholder

Mede door de tentoonstellingen bouwde Paul veel connecties op en groeide zijn klantenkring van exclusieve slagers.

2021 
placeholder

Graag informeren wij u dat de Vleesboerderij Van Diessen en bijbehorende merknaam 'Hoekenaere' per 1 oktober wordt overgenomen door Amber en Anton van Wijck. De afgelopen 40 jaar hebben we met veel passie runderen gehouden en met u samengewerkt aan een (h)eerlijk stukje vlees. Na deze mooie en intensieve periode zijn we op een natuurlijk punt aangekomen waarbij we het stokje met veel vertrouwen overdragen aan de familie van Wijck. de komende periode zullen we in nauwe samenwerking met Amber en Anton werken aan de overdracht en blijven we dan ook op de achtergrond betrokken.

2021 
placeholder

Ik ben Amber van wijck, 25 jaar en opgegroeid op de boerderij bij mijn ouders in Hoek. Daar houden wij runderen van her ras Blonde d ' Aquitaine en Limousin en zijn wij actief in de veehandel. Hier heb ik dan ook mijn roeping gavonden. zodoende heb ik de cursus veehandel gedaan en ervaring opgedaan in de foodbranch. Daarnaast ben ik begonnen met het verkopen van vleespakketten van eigen runderen en heb ik geleerd hoe mooi het is om een eigen product te kunnen verkopen. Een paar jaar geleden ben ik met Paul en Patricia in contact gekomen en heb ik kennisgemaakt met Hoekenaere. Na diverse keren mee gewerkt te hebben en geïnspireed te raken door de passievolle verhalen van Paul, wist ik zeker dat ik dit mooi bedrijf graag wil voortzetten. Graag maak ik bennenkort ook persoonlijk kennis met u en zit ik de samenwerking graag voort.